marți, 16 martie 2010

O trilogie plina de nisip !


Prince of Persia: The Sands of Time - este un joc de actiune-aventura third-person localizat in mijlocul nisipurilor arse de soare ale Persiei antice, acolo unde isi are locul o veche legenda. Ea vorbeste despre niste vremuri nascute din sange si guvernate de tradare. In acest taram devastat de razboaie, un tanar print descopera un pericol magic. Atras de puterile sale intunecate, el este impins sa arunce un rau mortal asupra vastului regat al tatalui sau.
Ajutat de stratagemele unei seducatoare printese si de puterile absolute ale Nisipurilor Timpului (Sands of Time), printul organizeaza o expeditie pentru a salva camerele blestemate ale palatului si pentru a reinstaura pacea in structura Timpului insusi. Insa el trebuie sa fie foarte atent la pericole. Deoarece in aceasta lume exista o singura regula: stapaneste Nisipurile sau ele te vor ingropa.

Prince of Persia: The Warrior Within- Luand in considerare cat de tare a fost laudat predecesorul acestuia, faptul ca Prince of Persia 2 pare sa-l depasesca fara efort, dupa putin mai mult de jumatate de an de lucru, este o mica minune. Prince of Persia: The Sands of Time a fost aclamat de critici, dar nu a avut succes comercial; aceasta continuare are sansa sa sterga nereusita anterioara, cu o atmosfera sesizabil mai intunecata si mai violenta. Printul este vanat de catre "intruchiparea nemuritoare a Sortii", care este suparata pe el pentru ca a intervenit in continuumul spatiu-timp si vrea sa se asigure ca acest lucru nu se va intampla inca o data.
Cu toate ca Printul are un numar de noi miscari acrobatice (inclusiv abilitatea cam a la Errol Flynn de a se agata de draperii) si de noi atacuri in timp (cum ar fi noua miscare inainte in timp, care ii permite sa treaca printr-o multime de inamici ca si cum nu ar fi altceva decat o lumina), cea mai importanta caracteristica a jocului este sistemul de lupta complet nou.
Folosind la maxim controlul analog, acum este posibil sa combini armele tale cu inamicii si cu mediul intr-un torent de miscari combinate ce pare a nu se mai termina, in timp ce sari in spatele sau in jurul baietilor rai, le furi armele si transformi o simpla alergare pe perete intr-un atac devastator cu sabia. Daca acest joc ar fi doar atat de bun ca si precedentul, si tot am putea spune ca e uimitor, dar inbunatatirile deja aduse ar trebui sa-l puna pe Print in locul binemeritat de rege al jocurilor de platforma PC.

Prince of Persia: The Two Thrones - Dupa ani de lupte cu malefica Dahaka, in Prince of Persia: The Warrior Within, printul se intoarce acasa. Cu toate acestea lucrurile nu stau exact cum se astepta, in loc de o primire calduroasa in Babylon, gaseste taramul natal invadat, oamenii macelariti si Nisipurile Timpului eliberate. Inca o data Printul va trebui sa lupte cu creaturile desertului ca sa descopere si sa ia urma evenimentelor care au dus la distrugerea pamantul natal. Eliberarea Nisipurilor Timpului a facut ca partea intunecata a printului sa se trezeasca si pe parcursul anumitor nivele jucatorii se vor gasi controland acest alter ego. Veti putea sari, balansa, fugii pe tavan totodata cu celelalte caracteristici noi ale seriei. Cu partea intunecata a printului care afecteaza caracterul si intoarcerea unor fete familiare, Prince of Persia:The Two Thrones aduce trilogia la o concluzie surprinzatoare pe care cu siguranta fanii nu vor dori sa o piarda.

2 comentarii:

  1. Este un blog foarte interesant cu multe informatii utile despre jocuri si ce sa mai zic...tineti-o tot asa

    RăspundețiȘtergere
  2. ohooo...multumim :D! sper ca o s-o tinem !asta daca ne tine echipa:))

    RăspundețiȘtergere