luni, 19 aprilie 2010

Istoria aviaţiei ia trofeul NexT

Istoria aviaţiei ia trofeul NexT
Istoria aviaţiei, un scurtmetraj regizat de Kenyeres Bálint, câştigă marele premiu al celei de-a patra ediţii NexT. Scurtmetrajul de 15 minute cu un titlu în acelaşi timp înşelător şi extrem de nimerit, a fost ales de juriul NexT drept cel mai bun dintre cele 26 de scurtmetraje incluse în competiţie.

Premiul pentru cea mai bună regie pleacă tot în Ungaria: câştigător este With a Little Patience al regizorului Laszlo Nemes. Acesta arată, într-un singur cadru, un fragment din ziua în acelaşi timp extrem de banală şi extrem de specială a unei secretare.

Premiul pentru cea mai bună coloană sonoră îi revine scurtmetrajului spaniol Geamandura/La boya. Un bărbat între două vârste priveşte în largul mării, iar Geamandura din zare îl provoacă la o luptă pe viaţă şi pe moarte cu valurile.

Juriul a ales şi Cel mai bun scurtmetraj românesc: Muzica în sânge, de Alexandru Mavrodineanu.

O menţiune specială a ajuns în Franţa, pentru filmul The Other World, care pune faţă în faţă două lumi cu totul şi cu totul diferite: cea a unui tânăr care visează să devină regizor şi cea a celui mai bun prieten al său, plecat în Bosnia cu o misiune de pace a Naţiunilor Unite.

Premiul publicului i-a revenit regizorului canadian Jamie Travis pentru The Armoire. Travis a câştigat în trecut trofeul NexT pentru The Pattern Trilogy.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu