luni, 19 aprilie 2010

Filme care au prezis greşit viitorul

Nu ştim cu siguranţă ce ne va aduce anul 2012, nici dacă atunci va fi cu adevărat sfârşitul lumii. Dar ştim cu certitudine care filme s-au înşelat amarnic prezicând o dată sau alta ca fiind ultima pentru rasa umană. Iată mai jos câteva cazuri.

Terminator 2:Judgement Day (1991)
După logica internă a universului Terminator, la un moment dat computerele şi formele de inteligenţă artificială se supără şi se hotărăsc să aducă apocalipsa pe 29 august, 1997. După care, roboţii ucigaşi cutreieră Pământul; obiectivul e să elimine orice om viu. Al treilea film din serie, Terminator 3, a amânat sfârşitul lumii până pe 24 iulie, 2004. Din fericire, nu a fost aşa. Slavă Domnului.

Reign of Fire (2002)
Dragonii, creaturi care aruncă flăcări. Fantasy-ul estima în 2002 că până în 2008, nişte săpături la metrou vor dezgropa creaturile de mit şi legendă, ba mai mult, Londra le va cădea pradă. Din fericire n-am trăit să vedem Londra făcută scrum, deşi ar fi fost interesant ca asemenea bestii să poată fi văzute la zoo.

Blade Runner (1982)
Din perspectiva filmului lui Ridley Scott, în 2019, peste nouă ani, lumea noastră va fi una supraglomerată, claustrofobică. În ea, nişte roboţi cu aspect uman, dar superiori ca forţă şi ca intelect (numiţi The Replicants), vor avea un rol important.Dar dacă până acum aşa ceva nu a apărut în niciun fel, ar cam fi nevoie de un salt tehnologic brusc până în 2019 pentru ca aşa ceva să fie posibil. Ar fi fost mai bine cu asemenea roboţi? Doar în cazul în care ar face lucrurile neplăcute precum treaba în casă, pentru ca oamenii să se poată odihni pe plajă.

Back To The Future, Partea a II-a (1989)
După film, în 2015 ar fi trebuit să avem skate-boarduri pe pernă de aer şi haine
care se usucă singure. Iar pe marile ecrane ar trebui să fie ... Jaws 25.Nu că aşa ceva ar fi aproape, mai ales că e greu de crezut că ar
ieşi 21 de continuări la Jaws în numai cinci ani. Dar filmul poate trezi nostalgia unora pentru anii '80.

Nineteen Eighty-Four (1956)
Inspirat din cartea lui George Orwell, filmul anticipa că în anul 1984 lumea ar fi prinsă într-un sistem distopic totalitar, unde individul era supus unei supravegheri totale. Chiar dacă un asemenea regim
nu a
existat istoric, iar viaţa de azi nu e nici pe departe ca cea a lui Edmund O'Brien din film, premisa lui Big Brother nu e lipsită de sens: în Occident, un om obişnuit este filmat de cel puţin 300 de ori pe zi. Însă e bine că societatea oribilă din film a rămas o ficţiune.

The Time Machine (1960)
În film, savantul George călătoreşte în timp, trece prin cele două războaie mondiale, apoi ajunge în 1966, în mijlocul unui război mondial dezlănţuit. În care Londra, o ţintă importantă, ajunge o grămadă de lavă. Dacă a călători prin timp pare interesant, o astfel de perspectivă e totuşi înfricoşătoare...

Un comentariu:

  1. Îţi place să scrii articole şi eşti pasionat de muzică?
    Eşti la curent de fiecare dată când artiştii tăi preferaţi lansează ceva nou?
    Îţi place muzica în general sau asculţi doar un anumit gen?
    Îţi place să te uiţi la filme şi să le povesteşti celorlalţi filmele care ţi-au plăcut cel mai mult?
    Doreşti să promovezi artişti prin interviuri, biografii, ştiri?
    Îţi place să te distrezi la concerte, să faci poze, iar a doua zi să povesteşti atmosfera?
    Alătură-te echipei ONmusique.info – un site cu şi despre muzică!
    Contact: onmusique@yahoo.com
    Onmusique.info – Pentru că muzica aparţine tuturor!

    RăspundețiȘtergere